Curiositats

#Espectadoradelasetmana

Aquesta és una de les setmanes més especials des que ha començat l’any. Ho és perquè sóc espectadora de la setmana pels cinemes Screenbox Funatic de Lleida i això comporta una sèrie de deures però també molta gratificació.

L’espectador/a de la setmana és una de les moltes iniciatives que duen a terme aquestes cinemes des de la seva inauguració, al 2004. Escric aquesta entrada per mostrar el meu compromís i absoluta defensa de la necessitat de veure pel·lícules en sales i no només a la televisió. Anar al cine és un ritual i per qui en gaudeix, no es pot substituir per qualsevol “altra cosa”. Funatic va nèixer i ha crescut com una alternativa a les sales multicines convencionals i ho fa per mostrar que hi ha un altre “setè art” potser més desconegut, o menys mediatitzat, que val molt la pena i pel qual s’ha d’apostar. No només com a exhibidors sinó també com a espectadors.

 

En fi, jo només volia agrair al cinema la seva tasca transmissora d’històries, records i emocions. Hem passat d’escoltar les històries dels avis i àvies a les pantalles gegants i com no, al home cinema. Però no canvio les sales de Funàtic per cap d’altres ja que són el refugi per somniadores que escapem del món exterior i on precisament hi trobem el caliu, el benestar i la saviesa d’altres històries viscudes i narrades.

Una famosa dita de Truffaut deia que “qui estima la vida, estima el cinema”, en primer lloc vida i en segon cine. Truffaut ja tenia molt clar que les pel.lícules ens fan viure situacions inimaginables, històries de vida que cal viure. I en aquesta tesitura ens trobem…

Llarga vida al cinema!!!

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s