Pel.lícules

Com casar-se amb una mateixa i no morir en l’intent (O el retorn als cinemes postcovid)

Ha estat la darrera pel·lícula de la multipremiada directora Icíar Bollaín la que m’ha fet tornar al cinema dins aquesta nova normalitat. He de dir que l’al.licient ha estat poder tornar-hi de la mà de Screenbox Funatic i la seva aposta per mantenir l’oferta de cinema de qualitat a la nostra ciutat. Bé, doncs, entrant en matèria cal destacar la profunditat moral que s’amaga darrere la Boda de Rosa, una feel good movie amb un rerefons que ens fa identificar profundament amb el personatge, interpretat de manera magistral per Candela Peña. Ella és la Rosa, una dona que amb quaranta-cinc anys s’adona que només s’ha dedicat a tenir cura de les persones que l’envolten però sempre deixant de banda els seus somnis. Fins que… prem el botó nuclear (que diu la protagonista de la cinta) i ho fa petar tot. Ella és el pilar de la seva família i sense la seva presència tot trontolla. Una família que viu i ha crescut entre València i Benicássim, destacant el fet que apareguin els actors barrejant el català i el castellà durant el metratge.

La germana gran (Nathalie Poza) podria ser qualsevol de les nostres amigues amb una gran feina, aconseguida després d’anys de carreres i màsters, que per pal·liar la seva soledat es llença a la beguda. L’altre germà de Rosa, l’Armando, és d’aquells que no tenen temps per res que no sigui la feina i evidentment, la seva família se’n recent…. Menció especial a l’actuació de Sergi López com Armando, és bestial com entendreix el personatge que d’entrada podria provocar rebuig i acaba entrant als cors dels espectadors i fent-lo inoblidable.

Evidentment és una pel·lícula de personatges, de i per lluïment dels actors que en formen part, però tots ells dirigits per una mà femenina i es nota. No és un film només per a dones però jo diria que sí que és feminista, sense militància però amb conviccions. Jo crec que és una peli perfecta per gaudir i emergir d’aquesta nova realitat que ens ha dut la pandèmia. Igual sortiu del cine i també teniu ganes de prèmer el botó nuclear…

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s