Pel.lícules

Perfect Days o la felicitat de les petites coses

Entro al cinema ja avisada que estic davant d’una de les millors pel·lícules que es van poder veure al Festival de San Sebastián. Els meus ulls i orelles ja estan àvids de bon cinema i Wim Wenders me’l proporciona. Ens regala una «joia», el director alemany torna a Tòquio anys després de dirigir Tokio-Ga amb la millor ficció dels darrers anys.

Perfect Days segueix el dia a dia d’un home que neteja banys públics a la capital de l’imperi nipó i ho fa amb una dignitat i una estima per la seva feina admirables. El protagonista sembla que ha trobat l’equilibri interior fent que la rutina diària esdevingui un cant a la llibertat i a la felicitat dels petits detalls (com el de compartir un tres en ratlla amb un desconegut).

La magistral interpretació, avalada per un premi a Cannes, de Kôji Yakusho evita que el personatge de Hirayama caigui tant en aquest estereotip del japonès mirat pels ulls dels espectadors occidentals. La sensació que tens mentre segueixes el dia a dia d’aquest personatge és de serenor i te n’adones que tens un somriure constant als llavis. Tot i que Wenders capta la rutina de Hirayama mai ho fa des del mateix punt de vista, el director ho evita per no cansar a l’espectador i per mostrar que cada dia és diferent.

Aquesta pel·lícula, a més, ve acompanyada per una banda sonora espectacular i nostàlgica que on s’hi van combinant cançons de Lou Reed amb altres com «The house of rising sun». Feu-vos un favor i aneu al cinema! Seran uns diners molt ben invertits.

Una respuesta a “Perfect Days o la felicitat de les petites coses

  1. Senzillament sorprenent, genial.Amb un estil fresc i elegant, ens fas evident, sentir, allò que llisca vora la profunditat misteriosa de l’esbalç, allò que hi ha entre el que és real i l’irreal, entre la nostra vida i la que ens fa somiar el cinema.
    Gràcies.

    Me gusta

Deja un comentario